Proactiv Skin Health Personvernerklæring

Gjelder fra: 31. mai 2018

HVA DENNE ERKLÆRINGEN OMFATTER

Vennligst les denne personvernerklæringen ("erklæring") nøye for å forstå våre retningslinjer og praksis når det gjelder din personlige informasjon, og hvordan vi behandler den. Denne erklæringen gjelder enkeltpersoner som samhandler med Proactivstjenester som forbrukere ("deg"). Denne erklæringen forklarer hvordan din personlige informasjon innhentes, brukes, og formidles av Proactiv Skin Health Limited ("Proactiv",Vi", Oss"). Den forteller deg også hvordan du kan få tilgang til og oppdatere din personlige informasjon, og gjøre enkelte valg om hvordan din personlige informasjon brukes.

Denne erklæringen dekker både vår online og offline innhenting av informasjon, inkludert personlig informasjon som vi samler inn gjennom forskjellige kanaler, slik som nettsteder, apper, tredjeparts sosiale nettverk, forbrukertjenester, salgssteder og arrangementer. Vennligst vær klar over at vi kan samle inn informasjon fra forskjellige kilder (nettsteder, offline arrangementer).  Som en del av dette kombinerer vi personlig informasjon som opprinnelig ble innhentet av ulike Proactiv-enheter eller Proactiv partnere. Vennligst se Seksjon 9 for mer informasjon om hvordan du kan komme med innvendinger til dette.

Hvis du ikke oppgir nødvendig personlig informasjon til oss (vi vil gi beskjed til deg når det er tilfelle, for eksempel ved å tydeliggjøre denne informasjonen på registreringsskjemaene), vil vi kanskje ikke være i stand til å levere deg varene og/ eller tjenestene våre. Denne erklæringen kan endres fra tid til annen (se Seksjon 11).

Denne erklæringen gir viktig informasjon om følgende områder:

 1. KILDER TIL PERSONLIG INFORMASJON
 2. PERSONLIG INFORMASJON SOM VI INNHENTER OG HVORDAN VI INNHENTER   DEN
 3. PERSONLIG INFORMASJON OM BARN
 4. INFORMASJONSKAPSLER/ LIGNENDE TEKNOLOGI, LOGGFILER OG NETTVARDER
 5. BENYTTELSEN AV DIN PERSONLIGE INFORMASJON
 6. FORMIDLING AV DIN PERSONLIGE INFORMASJON
 7. OPPBEVARING AV PERSONLIG INFORMASJON
 8. LAGRING OG/ ELLER OVERFØRING AV DIN PERSONLIGE INFORMASJON
 9. TILGANG TIL DIN PERSONLIGE INFORMASJON
 10. DINE VALG OM HVORDAN VI BRUKER OG FORMIDLER DIN PERSONLIGE INFORMASJON
 11. ENDRINGER I VÅR ERKLÆRING
 12. DATAKONTROLLØRER OG KONTAKTER

 

1. KILDER TIL PERSONLIG INFORMASJON

Denne erklæringen gjelder personlig informasjon som vi innhenter fra eller om deg, gjennom metoder beskrevet under (se seksjon 2), fra følgende kilder:

Proactiv nettsider. Forbrukerrettede nettsider drevet av eller for Proacitv, inkludert sider som vi opererer under våre egne domener/ URL-er og mini-nettsteder som vi opererer hos tredjeparts sosiale nettverk, slik som Facebook ("nettsider").

Proactiv mobile sider/ apper. Forbrukerrettede mobile sider eller applikasjoner opereres av eller for Proactive, slik som apper for smarttelefoner.

E-post, tekstmelding og andre elektroniske meldinger. Interaksjon med elektronisk kommunikasjon mellom deg og Proactiv.

Proactiv KST. Kommunikasjon med vårt kundeservice-team ("KST").

Offline registreringsskjemaer. Trykte eller digitale registrering- og lignende skjemaer som vi samler inn via, for eksempel, post, butikkdemonstrasjoner, konkurranser eller andre kampanjer eller arrangementer.

Reklame-interaksjon. Interaksjon med våre reklamer (f. eks. hvis du samhandler med en av våre annonser på en tredjeparts nettside, kan vi motta informasjon om den interaksjonen).

Data vi skaper. I forbindelse med vår interaksjon med deg kan vi skape personlig informasjon om deg (f. eks. opptegnelser om dine kjøp fra våre nettsider).

Data fra andre kilder. Tredjeparts sosiale nettverk (f. eks. slik som Facebook og Google), markedsundersøkelser (hvis tilbakemeldingene ikke gis anonymt), tredjeparts datainnsamlere, Proactivs reklamepartnere, offentlige kilder og informasjon mottatt når vi overtar andre selskaper.

2.    PERSONLIG INFORMASJON SOM VI INNHENTER OG HVORDAN VI INNHENTER DEN

Avhengig av hvordan du samhandler med Proactiv (online, offline, på telefon, etc.), innhenter vi ulike typer med informasjon om deg, som beskrevet under.

Personlig kontaktinformasjon. Dette inkluderer enhver informasjon du gir til oss som gjør oss i stand til å kontakte deg, slik som navnet ditt, postadressen din, e-postadressen din, informasjon om sosiale nettverk eller telefonnummer

Informasjon om innlogging på kontoEnhver informasjon som kreves for å gi deg tilgang til din spesifikke kontoprofil. Eksempler inkluderer din innlogging-ID/ e-postadresse, skjermnavn, passord i uopprettelig form, og/ eller sikkerhetsspørsmål og svar.

Demografisk informasjon og interesseEnhver informasjon som beskriver dine demografiske- eller atferdskarakteristikker. Eksempler inkluderer din fødselsdato, alder eller aldersgruppe, kjønn, geografisk plassering (f. eks. postnummer), favorittprodukter, hobbyer og interesser, samt husholdning- og livsstilinformasjon.

Informasjon fra datamaskin/ mobil enhetEnhver informasjon om datamaskinsystemet eller annen teknologisk enhet som du bruker for å få tilgang til våre nettsider eller app-er, slik som internett protokoll (IP) adresser brukt til å koble din datamaskin eller enhet til internett, systemtype og nettleser, samt versjon. Hvis du går inn på en Proactiv-nettside eller app via en mobil enhet slik som en smarttelefon, vil den innhentede informasjonen også inkludere, når det er tillatt, din telefons unike enhets-ID, reklame-ID, geo-plassering, og andre mobile enhetsdata.

Nettsider/ kommunikasjon bruksinformasjon. Etter som du navigerer gjennom og samhandler med våre nettsider eller nyhetsbrev, bruker vi automatisk teknologi som innhenter informasjon for å samle bestemt informasjon om dine handlinger. Dette inkluderer informasjon slik som hvilke koblinger du klikker på, hvilke sider eller hvilket innhold du ser på, og hvor lenge, og annen lignende informasjon og statistikk om din interaksjon, slik som innhold-responstid, nedlastingsfeil og lengden på besøk på bestemte sider. Denne informasjonen hentes inn ved bruk av automatisert teknologi, slik som informasjonskapsler og nettvarder, og den samles også inn gjennom bruk av tredjeparts sporing for analyse- og reklameformål (slik som Double Click, Google Analytics, Adobe Dynamic Tag Management, Hotjar, Optimizely, CloudIQ, MentionMe og/ eller Omniture: Du har rett til å styre bruken av slike teknologier, se seksjon 4 for flere detaljer om det.

Markedsundersøkelse og tilbakemeldinger fra kunder. Enhver informasjon som du frivillig deler med oss om din opplevelse av å bruke våre produkter og tjenester.

Forbruker-generert innhold. Ethvert innhold som du lager og så deler med oss på tredjeparts sosiale nettverk, eller ved å laste det opp til en av våre nettsider eller apper, inkludert bruken av tredjeparts sosiale nettverks-apper, slik som Facebook. Eksempler inkluderer bilder, videoer, personlige historier, eller annet lignende mediainnhold. Når det er tillatt vil vi innhente og publisere forbrukergenerert innhold i forbindelse med et utvalg av arrangementer, inkludert konkurranser og andre kampanjer, nettsteders gruppefunksjoner, forbrukeraktivitet og tredjeparts sosial nettverksbygging.

Informasjon fra tredjeparts sosiale nettverk. Enhver informasjon som du deler offentlig på en tredjeparts sosiale nettverk eller informasjon som er del av din profil på en tredjeparts sosiale nettverk (slik som Facebook) og som du tillater at den tredjepartens sosiale nettverk deler med oss. Eksempler inkluderer din grunnleggende kontoinformasjon (f. eks. navn, e-postadresse, kjønn, fødselsdag, bosted, profilbilde, bruker-ID, venneliste, etc.) og enhver annen informasjon eller aktivitet som du tillater at tredjeparts sosiale nettverk deler. Vi mottar din profilinformasjon på tredjeparts sosiale nettverk (eller deler av den) hver gang du laster ned eller samhandler med en Proactive nett-app på en tredjeparts sosiale nettverk, slik som Facebook, hver gang du bruker en sosial nettverksfunksjon som er integrert med en Proactive-side (slik som Facebook Connect) eller hver gang du samhandler med oss gjennom en tredjeparts sosiale nettverk. For å lese mer om hvordan din informasjon fra en tredjeparts sosiale nettverk innhentes av Proactive, eller for å velge å ikke dele slik informasjon fra sosiale nettverk, vennligst besøk nettsiden til den relevante tredjeparts sosiale nettverk.

Betaling og finansiell informasjonEnhver informasjon som vi trenger for å kunne utføre en bestilling, eller som du bruker for å utføre et kjøp, slik som din debet- eller kredittkortinformasjon (kortholdernavn, kortnummer, utløpsdato, etc.) eller annen betalingsform (hvis det er gjort tilgjengelig). Uansett vil vi, eller vår(e) betalingsleverandør(er) behandle betaling og finansiell informasjon på en måte som er i henhold til gjeldende lover, reguleringer og sikkerhetsstandarder som PCI DSS.

Samtaler med Kundeservice-team. Kommunikasjon med KST kan bli tatt opp eller avlyttet i henhold til gjeldende lover, for lokale operasjonelle behov (f. eks. for kvalitet eller av opplæringshensyn). Informasjon om betalingskort blir ikke lagret. Når loven krever det vil du bli informert om slike opptak ved begynnelsen av din samtale.

Sensitiv personlig informasjon. Vi ønsker ikke å innhente eller på annen måte behandle sensitiv personlig informasjon i den vanlig driften av vår forretning. Hvis det av en eller annen grunn blir nødvendig å behandle din sensitive personlige informasjon, vil vi støtte oss på din tidligere uttrykte godkjennelse av enhver behandling som er frivillig (f. eks. markedsføring). Hvis vi behandler din sensitive personlige informasjon for andre formål gjør vi det med bakgrunn i følgende juridiske basis: (i) avsløring og hinder av kriminalitet (inkludert hindring av svindel); og (ii) å følge gjeldende lov (f. eks. for å oppfylle vår mangfoldsrapportering).

3. PERSONLIG INFORMASJON OM BARN

Vi oppfordrer ikke bevisst til innsendelse, eller innhenter, personlig informasjon fra barn under 13 år. Hvis vi oppdager at vi, uten at vi visste det, har innhentet personlig informasjon fra barn under 13 år vil vi umiddelbart fjerne barnets personlige informasjon fra våre arkiver. Imidlertid kan Proactiv innhente personlig informasjon om barn under 13 år direkte fra foreldre eller foresatte, og med den personens uttrykte samtykke.

  4.  INFORMASJONSKAPSLER/ LIGNENDE TEKNOLOGI, LOGGFILER OG NETTVARDER

Informasjonskapsler/ lignende teknologier. Vennligst les vårBemerkning om informasjonskapsler for mer informasjon om hvordan du kan administrere innstillinger for informasjonskapsler og mer detaljert informasjon om informasjonskapslene vi benytter og årsakene til at vi bruker dem.

Loggfiler. Vi innhenter informasjon gjennom loggfiler som lagrer nettsteds-aktivitet og som samler statistikk om dine surfe-vaner. Disse innsamlingene skjer automatisk, og de hjelper oss med å løse problemer som oppstår, forbedre ytelsen og opprettholde sikkerheten på nettstedene våre.

Nettvarder. Nettvarder (også kjent som "web beacons") er små kodelinjer som leverer et grafisk bilde på en nettside eller i en e-post for å kunne sende informasjon tilbake til oss. Informasjonen som samles inn via nettvarder vil inkludere informasjon som IP-adresse, så vel som informasjon om hvordan du responderer på en e-postkampanje (f. eks. når e-posten ble åpnet, hvilke lenker du klikket på i e-posten, etc.). Vi vil bruke nettvarder på våre nettsider eller inkludere dem i e-poster som vi sender til deg. Vi bruker informasjon fra nettvarder i mange tilfeller, inkludert, men ikke begrenset til, rapportering om trafikk til nettsted, telling av unike kunder, annonsering, e-postkontroll og rapportering og personlig tilrettelegging.

5.    BRUKEN AV DIN PERSONLIGE INFORMASJON

Følgende paragrafer beskriver de ulike årsakene til at vi innhenter og bruker din personlige informasjon, og de ulike typene av personlig informasjon som innhentes for de ulike formålene. Vennligst vær klar over at ikke all bruk under vil være relevant til hver enkeltperson.

Hva vi bruker din personlige informasjon til

Våre grunner

Våre legitime interesser

Kundeservice Vi bruker din personlige informasjon innen kundeservice, inkludert å besvare dine henvendelser. Dette er et typisk tilfelle hvor det kreves bestemt personlig kontaktinformasjon, og informasjon om årsaken til henvendelsen (f.eks. ordrestatus, tekniske spørsmål, produktspørsmål/ klager, generelle spørsmål, etc.).

 • Oppfylle kontraktsmessige forpliktelser
 • Juridiske forpliktelser
 • Våre legitime interesser

 

 • Forbedre og utvikle nye produkter og tjenester
 • Være mer effektive

 

Konkurranser, markedsføring og andre kampanjer Vi bruker din personlige informasjon for å gi deg informasjon om varer og tjenester (f. eks. markedskommunikasjon eller kampanjer eller reklamer) så fremt du ikke har valgt å ikke motta denne type kommunikasjon. Dette kan gjøres via e-post, annonser, SMS, telefon og post, i den grad det er tillatt innenfor gjeldende lover. Noen av våre kampanjer og reklamer utføres av tredjeparts nettsider og/ eller sosiale nettverk. Denne bruken av din personlige informasjon er frivillig. Det betyr at du kan nekte (eller trekke tilbake din godkjennelse i enkelte land) at din personlige informasjon benyttes i denne hensikt. Vennligst les seksjon 9 og 10 under for detaljert informasjon om hvordan du kan modifisere dine preferanser om markedskommunikasjon. Vennligst les de offisielle reglene eller informasjonen som blir lagt ut for hver konkurranse/ kampanje for å få mer informasjon om våre konkurranser og andre kampanjer.

 • Din godkjennelse (når det trengs)
 • Oppfylle kontraktsmessige forpliktelser
 • Våre legitime interesser
 • Finne ut hvilke av våre produkter og tjenester som kan interessere deg, og fortelle deg om dem
 • Definere forbrukertyper for nye produkter og tjenester
 

Tredjeparts sosiale nettverk: Vi benytter din personlige informasjon når du samhandler med funksjoner på tredjeparts sosiale nettverk, slik som "Lik"-funksjoner, for å di deg annonser og komme i kontakt med deg på tredjeparts sosiale nettverk. Du kan lese mer om hvordan disse funksjonene virker, profilinformasjonen vi innhenter om deg, og du kan finne ut hvordan du kan velge det bort ved å lese personvernerklæringen for den aktuelle tredjeparts sosiale nettverk.

 • Din godkjennelse (når det trengs)
 • Våre legitime interesser
 • Finne ut hvilke av våre produkter og tjenester som kan interessere deg, og fortelle deg om dem
 • Definere forbrukertyper for nye produkter og tjenester
 

Personlig tilrettelegging (offline og online). Med din tillatelse (når det er påkrevd) bruker vi din personlige informasjon (i) for å analysere dine preferanser og vaner, (ii) for å forutse dine behov basert på analyser av din profil, (iii) for å forbedre og tilpasse din opplevelse på våre nettsider og app-er; (iv) for å sikre at innhold fra nettsiden/ app-en er optimalisert for deg og din datamaskin eller enhet; (v) for å gi deg målrettet reklame og innhold, og (vi) for å la deg delta i interaktive funksjoner, når du ønsker å gjøre det. For eksempel husker vi din innloggings-ID/ e-postadresse eller skjermnavn, slik at du kan logge raskt inn neste gang du besøker nettstedet, slik at du lett kan hente varene du tidligere la i handlevognen din. Basert på denne type informasjon, og med din tillatelse (når det kreves) vil vi også vise deg spesifikt Proactiv-innhold eller reklamer som er skreddersydd til dine interesser. Bruken av din personlige informasjon er frivillig. Det betyr at du kan nekte at din personlige informasjon brukes til dette formålet. Vennligst se seksjon 10 for detaljert informasjon om hvordan du velger bort denne bruken.

 

Ordre-utførelse. Vi bruker din personlige informasjon til å behandle og sende bestillingene dine, informere deg om statusen på bestillingene dine, rette opp adresser og utføre identitetskontroll og andre aktiviteter for å avdekke svindel. Dette innebærer bruk av noe personlig informasjon og betalingsinformasjon.

 • Oppfylle kontraktsmessige forpliktelser
 • Din godkjennelse (når det trengs)
 • Juridiske forpliktelser
 • Våre legitime interesser

 

 • Forbedre og utvikle nye produkter og tjenester
 • Være mer effektive
 • Beskytte våre systemer, nettverk og ansatte
 • Oppfylle juridiske krav

 

Andre generelle hensikter (f. eks. intern- eller markedsundersøkelse, analyser, sikkerhet). I samsvar med gjeldende lover bruker vi din personlige informasjon med andre generelle formål, slik som å vedlikeholde kontoen din, utføre intern- eller markedsundersøkelser og måle effektiviteten ved reklamekampanjer. Vi forbeholder oss retten, hvis du har Proactive-kontoer, til å slå sammen disse kontoene til en enkelt konto. Vi bruker også personlig informasjon til administrasjon og drift av vår kommunikasjon, IT og sikkerhetssystemer.

 

Juridiske hensikter eller sammenslåing/ overtakelse. I det tilfelle at Proactiv eller en av dets enheter blir kjøpt opp av, eller slått sammen med, et annet selskap, inkludert gjennom konkurs, vil vi dele din personlige informasjon med våre juridiske etterfølgere. Vi vil også oppgi din personlige informasjon til tredjeparter (i) når det kreves i henhold til loven; (ii) som følge av juridisk rettergang; (iii) som svar på forespørsel fra juridisk utøvende makt; (iv) for å beskytte våre rettigheter personvern, sikkerhet eller eiendom, eller offentligheten; eller (v) for å gjennomføre betingelsene i enhver avtale eller betingelsene på vår nettside.

 • Juridiske forpliktelser
 • Våre legitime interesser

 

 • Oppfylle juridiske krav
 • Beskytte vår eiendom og våre ansatte

 

6. FORMIDLING AV DIN PERSONLIGE INFORMASJON

I tillegg til Proactive-enhetene listet opp i seksjonen over datainnhentere og kontakt (se seksjon 12) vil vi dele din personlige informasjon med følgende typer tredjeparter eller organisasjoner:

Tjenesteytere. Dette er eksterne selskaper som vi bruker for å hjelpe oss til å drive vår virksomhet (f. eks. ordreutførelse, betalingsgjennomførelse, oppdage svindel og identitetsverifisering, drift av nettsted, markedsundersøkelse-selskaper, hjelpetjenester, kampanjer, utvikling av nettsteder, dataanalyser, CRC, kampanjer, nettsideutvikling, datavalgsanalytikere, datasegmentering og rangeringsbyråer, e-postmarkedsføringsbyråer og for prospekt modellering etc.). Vi kan dele navn, adresse, e-postadresse og transaksjonshistorikk med disse selskapene for å hjelpe oss med å analysere kundedatabasen og identifisere potensielle nye kunder, og målrette vår markedsføring på en måte som er mest relevant for deg. Tjenesteytere, og deres utvalgte ansatte, har kun lov til å få tilgang til å bruke din personlige informasjon på våre vegne av de spesifikke oppgavene som de har blitt bedt om å utføre, basert på våre instruksjoner, og de er pålagt å holde din personlige informasjon konfidensiell og sikker. Når gjeldende lov krever det kan du få en liste over de tilbyderne som behandler din personlige informasjon (se seksjon 12 om hvordan du kan kontakte oss).

Kredittrapporteringsselskaper/ gjeldsinndrivere. I den grad gjeldende lov tillater det er kredittrapporteringsselskaper og gjeldsinndrivere eksterne selskaper som vi bruker for å hjelpe oss til å verifisere din kredittverdighet (spesielt for ordre med faktura) eller til å kreve inn utestående fakturaer.

Tredjepartsselskaper som benytter personlig informasjon i sitt egen reklameøyemed. Bortsett fra i de tilfeller da du har gitt din tillatelse vil vi ikke lisensiere eller selge din personlige informasjon til tredjepartselskaper for at de skal bruke denne til egen markedsføring. Deres identitet blir oppgitt når tillatelse søkes.

Tredjeparts mottakere som bruker personlig informasjon av juridiske hensyn eller på grunn av sammenslåing/ overtakelse. Vi oppgir din personlige informasjon til tredjeparter for juridiske årsaker eller i forbindelse med en overtakelse eller en sammenslåing (se mer om det i seksjon 5).

7. OPPBEVARING AV DIN PERSONLIGE INFORMASJON

Proactiv tar alle rimelige hensyn for å sikre at den personlige informasjonen din kun behandles i så kort tid som mulig for å fylle formålene som er beskrevet i denne personvernerklæringen. Kriteriene for å avgjøre bevaringsperioden for din personlige informasjon er:

(a)       Proactiv vil oppbevare kopier av din personlilge informasjon på en måte som gjøre identifisering mulig kun så lenge som:

(i)        Vi har et pågående forhold til deg (f. eks. du er inkludert på vår mailingliste og har ikke meldt deg av)

(ii)       Din personlige informasjon er nødvendig i forbindelse med årsakene beskrevet i denne personvernerklæringen, og som vi har gyldig, juridisk grunnlag for,

(b)       Varigheten av: (i) enhver gjeldende begrensningsperiode (f. eks. enhver periode hvor noen kan fremme et juridisk krav mot oss), og (ii) 2 etterfølgende måneder i tillegg, etter den gjeldende begrensningsperioden (slik at vi kan finne enhver personlig informasjon om en person som kan framsette et krav etter slutten av begrensningsperioden),

(c)       I tillegg, hvis et relevant juridisk krav av noe slag framsettes kan det hende vi fortsetter å behandle din personlige informasjon i en forlenget periode, så lenge det er nødvendig i forbindelse med kravet.

Under periodene nevnt i paragrafene b(i) og b(ii) over vil vi begrense behandlingen av din personlige informasjon til lagring, og opprettholde sikkerheten av den informasjonen, unntatt i den grad informasjonen trengs å bli vurdert i forbindelse med et krav, eller pålegg i henhold til gjeldende lov.

Så snart periodene i paragraf (a), (b) og (c) over, hver i henhold til det som gjelder, er over vil vi enten (i) permanent slette eller ødelegge den relevante informasjonen eller (ii) anonymisere den relevante personlige informasjonen. 8.    FORMIDLING, LAGRING OG/ ELLER OVERFØRING AV DEN PERSONLIGE INFORMASJONEN DIN

Vi benytter passende tiltak (beskrevet under) for å holde din personlige informasjon konfidensiell og sikker. Vær imidlertid klar over at denne beskyttelsen ikke gjelder den informasjonen du velger å dele i offentlige rom, slik som tredjeparts sosiale nettverk.

Personer som kan ha tilgang til din personlige informasjon. Din personlige informasjon vil bli behandlet av våre autoriserte ansatte eller agenter når de har behov for det, avhengig av de spesifikke årsakene til at din personlige informasjon har blitt innhentet (f. eks. våre ansatte med ansvar for kundeservice vil ha tilgang til din kundehistorie).

Tiltak som gjøres i driftsmiljøer. Vi lagrer din personlige informasjon i driftsmiljøer som benytter rimelige sikkerhetstiltak for å hindre uautorisert tilgang. Vi følger rimelige standarder for å beskytte personlig informasjon. Overføringen av informasjon over internett er dessverre ikke helt sikker, og selv om vi gjør vårt beste for å beskytte din personlige informasjon, kan vi ikke garantere for sikkerheten til informasjonen under overføring gjennom våre nettsteder/ apper.

Tiltak vi forventer at du gjørDet er viktig at du også spiller en rolle for å holde din personlige informasjon sikker og trygg. Når du registrerer deg for en nettbasert konto så vær vennlig å velge et passord som det vil være vanskelig for andre å gjette, og oppgi aldri passordet til noen andre. Du er ansvarlig for å holde passordet ditt konfidensielt, og for all bruk av kontoen din. Hvis du bruker en delt eller offentlig datamaskin må du aldri velge at innloggings-ID-adresse eller passord skal huskes, og pass på å logge ut fra kontoen din hver gang du forlater datamaskinen. Du må også benytte alle personverninnstillinger eller kontroller vi tilbyr på vårt nettsted/ app.

Overføring av den personlige informasjonen din. På grunn av den internasjonale måten vår virksomhet drives på kan vi trenge å overføre din personlige informasjon innen Proactiv-gruppen, og til tredjepart, som beskrevet i seksjon 6 over, i forbindelse med formålene som beskrives i personvernerklæringen. Av denne årsaken kan vi komme til å overføre din personlige informasjon til andre land som kan ha andre lover og krav til databeskyttelse i forhold til det som gjelder i landet hvor du bor.

9.    RETTIGHETENE DINE

Tilgang til personlig informasjon. Du har rett til å få tilgang til, se og be om en fysisk eller elektronisk kopi av informasjonen vi har om deg. Du har også rett til å be om informasjon om kilden til din personlige informasjon.

Disse rettighetene kan utøves ved å sende oss en e-post til eudataprotection@proactiv.com eller skrive til oss på 101 St Martin's Lane, London WC2N 4AZ, UK, med en kopi av din ID eller tilsvarende informasjon (når det kreves av oss og tillates i henhold til loven). Hvis kravet framsettes av en annen person enn deg, uten bevis på at forespørselen lovlig er gjort på vegne av deg, vil forespørselen bli avvist. Vennligst vær klar over at enhver identifikasjon som sendes oss vil bli behandlet i henhold til, og i den grad det er tillatt, innenfor gjeldende lover.

Ytterligere rettigheter (f. eks. endring, sletting av personlig informasjon). Når det står i loven kan du (i) be om sletting, overføring, retting eller endring av din personlige informasjon; (ii) begrense bruken og overføring av din personlige informasjon; og (iii) trekke tilbake tillatelse til noen av våre aktiviteter med databehandling.

Innenfor gjeldende lov kan du også ha følgende ytterligere rettigheter i forhold til bruken av din relevante personlige informasjon:

 • retten til å nekte, på grunnlag av din spesielle situasjon, bruken av din relevante personlige informasjon av oss, eller på vegne av oss; og
 • retten til å nekte behandling av din relevante personlige informasjon av oss, eller på vegne av oss, for direktemarkedsføring.

Vennligst vær klar over at i enkelte tilfeller vil vi ikke kunne slette din personlige informasjon uten å også slette brukerkontoen din. Vi kan måtte beholde noe av din personlige informasjon etter at du har bedt om sletting, for å oppfylle våre juridiske og kontraktuelle forpliktelser. Vi kan også ha tillatelse etter gjeldende lover til å beholde noe av din personlige informasjon for å dekke våre forretningsbehov.

Når det er tilgjengelig, har våre nettsteder en dedikert funksjon som lar deg se og endre den personlige informasjonen du har oppgitt. Vennligst vær klar over at vi krever at våre registrerte forbrukere bekrefter sin identitet (f. eks. innloggings-ID/ e-postadresse, passord) før de får tilgang til å endre kontoinformasjonen sin. Dette hjelper til å hindre uautorisert bruk av kontoen din.

Vi håper vi kan etterkomme forespørsler du måtte ha om måten vi behandler din personlige informasjon på. Men dersom du har uløste forespørsler så har du rett til å klage til de rette myndigheter for databeskyttelse.

10.    DINE VALG OM HVORDAN VI BRUKER OG FORMIDLER DIN PERSONLIGE INFORMASJON

Vi streber etter å gi deg valg angående den personlige informasjonen du gir oss. Følgende mekanismer gir deg følgende kontroll over din personlige informasjon:

Informasjonskapsler/ lignende teknologier. Du administrerer din tillatelse via (i) vår administrasjonsløsning for samtykke eller (ii) nettleseren din, for å avvise alle eller noen informasjonskapsler/ lignende teknologier, eller for å varsle deg når de brukes. Vennligst se seksjon 4 over.

Annonser, markedsføring og kampanjer. Du kan godta at din personlige informasjon blir brukt av Proactiv for å fremme våre produkter eller tjenester gjennom klikke-bokser på registreringsskjemaene eller ved å svare på spørsmål presentert av våre KST-medarbeidere. Hvis du bestemmer deg for at du ikke lenger ønsker å motta slik kommunikasjon, kan du når som helst melde deg av mottak av markedsrelatert kommunikasjon, ved å følge instruksjonen som oppgis på hver enkelt kommunikasjon. For å melde deg av markedskommunikasjon sendt med et medium, inkludert tredjeparts sosiale nettverk, kan du velge det bort når som helst ved å gå gjennom lenker tilgjengelige i våre forsendelser, logge på nettstedet/ appen eller tredjeparts sosiale nettverk og justere dine brukerpreferanser i kontoprofilen din, ved å klikke av på de relevante boksene, eller ved å ringe KST. Vennligst vær klar over at selv om du velger vekk å motta markedsrelatert kommunikasjon, vil du fortsatt motta administrativ kommunikasjon fra oss, slik som ordrebekreftelse, meldinger om dine konto-aktiviteter (f. eks. kontobekreftelser, passordendringer, etc.), og annen viktig, ikke-markedsrelatert informasjon.

Personlig tilrettelegging (offline og online): Når det kreves i henhold til loven, hvis du ønsker at din personlige informasjon skal kunne brukes av Proactiv for å gi deg en tilrettelagt opplevelse/ målrettet markedsføring og innhold, kan du indikere det i relevant(e) klikke-boks(er) på registreringsskjemaet, eller ved å svare på spørsmål stilt av våre KST-medarbeidere. Hvis du bestemmer deg for at du ikke lenger ønsker å dra nytte av denne tilretteleggingen, kan du når som helst velge det bort ved å logge deg på nettstedet/ appen og justere brukerpreferansene dine i kontoprofilen din ved å klikke vekk på de relevante boksene, eller ved å ringe vår KST.

Målrettet annonsering. Vi samarbeider med annonse-nettverk og andre annonse-tilbydere ("annonse-tilbydere") som leverer annonser på vegne av oss og andre ikke-tilknyttede selskaper på internett.  Noen av disse annonsene er skreddersydd til dine interesser basert på informasjon innhentet på Proactives sider eller ikke-tilknyttede nettsider over tid.  Du kan besøke www.aboutads.info/choices for å lese mer om denne typen annonsering, så vel som hvordan du kan velge bort interessebasert markedsføringspraksis fra selskaper som deltar i Digital Advertising Alliances ("DAA") sitt selvregulerende program. I tillegg kan du velge bort denne type markedsføring på mobile applikasjoner fra selskaper som deltar i DAAs AppChoice ved å laste ned appen fra iOS- eller Android app-butikken.  Du kan også stoppe innhentingen av nøyaktige posisjonsdata fra mobile enheter ved å gå inn på enhetens innstillinger for lokalisering.

11. ENDRINGER I DENNE ERKLÆRINGEN

Dersom vi endrer måten vi håndterer din personlige informasjon på, vil vi oppdatere denne erklæringen. Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i vår praksis og i denne erklæringen når som helst. Vennligst se gjennom den ofte for å lese eventuelle oppdateringer og endringer i erklæringen.

12. DATAKONTROLLØRER OG KONTAKT

Hvis du har spørsmål eller ønsker å gi kommentarer på denne erklæringen og på våre retningslinjer om personvern, eller fremme en klage innenfor gjeldende lover, vennligst kontakt oss på: EUdataprotection@proactiv.com eller skriv til oss på 101 St Martin's Lane, London WC2N 4AZ, UKeller ring vår KST på UK: 0808 161 1771 (gratis), Ireland: 1800 805 420 (gratis) mandag - fredag: 08.00 - 19.00, lørdag: 09.00 - 17.00

Vi bekrefter og undersøker enhver klage som fremmes om måten vi administrerer personlig informasjon på (inkludert en klage om at vi har brutt dine rettigheter innenfor gjeldende personvernlover).

 

Datakontrollører

Ansvarlig for

Proactiv Skin Health Limited

101 St Martin's Lane, London WC2N 4AZ

Alle aktiviteter

 

I tillegg, alle de følgende Proactiv enhetene

Proactiv Skin Health AB

Alle aktiviteter i Sverige, Norge, Danmark og Finland

Proactiv Skin Health GmbH

Alle aktiviteter i Tyskland og Østerrike